Informatiepunt over ontstekingen

Slijmbeursontsteking heup oorzaak

Een slijmbeursontsteking in de heup is een pijnlijke klacht. Hoe kom je er vanaf? Dat kun je jezelf afvragen, er zijn verschillende behandelingen bekend die effectief kunnen zijn bij een slijmbeursontsteking in de heup.

Maar… Een volgende keer zou je een slijmbeursontsteking natuurlijk graag voorkomen, want het is een pijnlijke klacht waar je behoorlijk door beperkt kunt worden in je activiteiten. Daarom is het wel handig om te weten wat oorzaken kunnen zijn van een slijmbeursontsteking in de heup.
Waarmee forceer je de slijmbeurs? Bijvoorbeeld met de loopbeweging. Door het strekken van de heup wrijft de spier die over de slijmbeurs loopt, heen en weer. Dit is normaal gesproken overigens geen probleem. Echter bij teveel belasting kan dit op den duur klachten gaan geven.

Artrose

Wanneer er artrose zit in de heup, is er ook meer kans op een slijmbeursontsteking. Je kunt het echter niet omdraaien. Het is niet zo dat als je een slijmbeursontsteking hebt, je heup waarschijnlijk versleten is.

Obesitas

Obesitas, of overgewicht, brengt veel gevolgen met zich mee. Het geeft een verhoogde kans op meerdere ziekten / aandoeningen. Wanneer je onnodig veel gewicht mee moet slepen, worden de heupen, knieën en rug onnodig zwaar belast. Dit zorgt ervoor dat gewrichten sneller zullen slijten, maar ook dat spieren en slijmbeurzen sneller kunnen gaan ontsteken door de overbelasting.
Ga maar eens een dag op pad met een rugzak van 15 kilo. Je zult merken hoeveel dit zwaarder is voor je lichaam. Naast dat het meer energie kost, kun je het ook merken aan je spieren en gewrichten. Ze hebben meer te lijden.

Stand heupen, knieën, voeten

Een verkeerde stand van de heup, knie of voet, kan ervoor zorgen dat er elders in het lichaam klachten ontstaan. Bijvoorbeeld wanneer de voet naar binnen gezakt is, kun je hier op den duur klachten van gaan ondervinden.
Dit kan opgelost worden met zooltjes. Een podotherapeut kan dit beoordelen.