Informatiepunt over ontstekingen

Injectie

Slijmbeursontsteking van de heup gaat gepaard met veel pijnklachten. De pijnklachten zitten doorgaans aan de buitenzijde van het heupgewricht. Om de pijnklachten te minderen en de ontsteking te remmen kan er medicatie worden voorgeschreven. Ook is het belangrijk dat u rust neemt en activiteiten die belastend zijn voor de heup, vermijdt.

<h1>Injectie bij slijmbeursontsteking van de heup</h1>

Wanneer een slijmbeurs ontstoken is en rust, aangevuld met medicatie de klachten niet voldoende minderen kan er gekozen worden voor een injectie. De injectie wordt ter hoogte van de slijmbeurs ingebracht. Een huisarts of orthopeed in het ziekenhuis kan de injectie toedienen.

 

<h3>Voordeel van injectie</h3>

Het voordeel van een injectie bij een ontstoken slijmbeurs is dat de klachten vaak in korte tijd een stuk minder worden. Het dooft de ontsteking uit en verminderd daardoor de pijnklachten. Het heeft een hele lokale werking, mits de injectie op de goede plaats is gezet.

<h2>Nadeel van injectie</h2>

Het nadeel van een injectie is dat het niet altijd juist wordt ingebracht en daardoor geen effectieve werking heeft. Ook kan het de peesplaat die over de slijmbeurs heen loopt beschadigen dus het is van belang zo min mogelijk injecties toe te laten dienen.