Informatiepunt over ontstekingen

Slijmbeursontsteking heup autorijden

Slijmbeursontsteking heup autorijden

Bij het autorijden is het belangrijk dat u in staat bent om het been op te tillen en te verplaatsen terwijl u zit. Hierbij is niet direct de spier actief die over de slijmbeurs in de heup loopt maar er ontstaat wel enige wrijving bij het optillen van het bovenbeen. Soms is het zitten in de autostoel al pijnlijk, omdat de zijkanten vaak net wat omhoog lopen. Dus extra druk op de slijmbeurs. Zeker bij wat meer gezette mensen zal dit voor wat pijn zorgen.
Wanneer u zonder klachten het been kunt optillen om te verplaatsen naar het gas of de rem of de koppeling is het veilig om auto te rijden.

Slijmbeursontsteking heup en autorijden in een automaat

Wanneer u een auto heeft waarbij u niet hoeft te schakelen is het gewoon mogelijk om auto te rijden wanneer u een slijmbeursontsteking aan de linker heup heeft. Deze hoeft dan niet gebruikt te worden. Alleen het instappen zal wat lastiger zijn dan normaal gesproken. Autorijden kan dan in principe gewoon veilig gebeuren.

Instappen in de auto

Wanneer de slijmbeurs in de heup ontstoken is, kan het lastig zijn om in de auto te stappen. Met name om de benen in de auto te krijgen, hier is een draaibeweging voor nodig. Een advies hiervoor is om op een plastic tas te gaan zitten. Hierdoor kunt u de draai makkelijker maken.

Medicatie en autorijden

Wanneer u medicatie slikt voor de slijmbeursontsteking in de heup zal dit meestal diclofenac zijn. Hiermee mag u gewoon autorijden, dit beïnvloedt de rijvaardigheid niet. Wanneer u een ander medicijn zoals morfine heeft kan dit de rijvaardigheid wel beïnvloeden. Dit staat vermeldt op de verpakking. U mag hiermee dan niet deelnemen aan het verkeer.